We gaan weer verder.

Door: Marca

Blijf op de hoogte en volg Marca

29 Oktober 2019 | Australië, Rockhampton

Om een uurtje of acht zaten we weer in de auto voor de volgende etappe. Rockhampton. Een behoorlijk grote stad. We hadden gisteravond daar nog een motel geboekt. We hoopten dat het vandaag geen Villa Kakelbont zou zijn. We hebben er trouwens prima geslapen, maar toch....
Het was bewolkt en af en toe kregen we een bui op ons dakje. Maakt niet uit, wij zaten droog. De weg was vandaag vooral recht. Het was dat er hier en daar een heuveltje in zat, dat maakte het toch weer wat spannender. Er lagen vandaag ook weer heel veel kangoeroes langs de weg. Het is toch zo'n treurig gezicht.
We hadden het plan opgevat om in Gladstone een lekker cappuccinootje te gaan drinken. Dan een verse chauffeur en weer rijden.
In Gladstone bleken zo'n 1000 mensen te wonen, die geen enkele behoefte leken te hebben aan mensen die op de koffie komen. Hadden wij even pech. Dan alleen maar wisselen van chauffeur. Het ging weer als een speer. Ik had soms het gevoel dat we langs een savanne in Afrika reden. Daar lijkt het landschap wel een beetje op. Vind ik dan. Droog, vlak, alleen de leeuwen ontbraken (gelukkig).
En wij reden en reden maar, tot..... we een afslag zagen die moest leiden naar een wegrestaurant. Jippie! Cappuccino here we come. Het werd ook weer tijd voor de inmiddels bekende chauffeurswissel, dus dat kwam goed uit. Hopla, links af. Alleen een weg met bomen, maar verderop zou dat restaurantje dan wel staan. Nou, het leek er toch na een minuut of 5 doorrijden, dat we misschien een fata morgana van een wegrestaurant hadden gezien, want wat we ook zagen, geen koffie te bekenen. Dus, wisselen en weer terug naar de Bruce Highway.
Nog een kilometer of 80 tot Rockhampton. Dat was dus zo gepiept. En ons motel van de dag was ook zo gevonden. We waren daar om ongeveer 11.45 uur. Eigenlijk te vroeg, maar we mochten er wel alvast in. De jongeman achter de balie adviseerde ons een bezoekje aan de dierentuin en de botanische tuin een paar straten verderop.
Was een goed advies. De dierentuin leek eerst een zielige bedoening te zijn, maar ze waren aan het renoveren en verderop was het gewoon een heel aardige dierentuin. Wij hebben ons prima geamuseerd. Ook de botanische tuin was erg mooi.
Het werd langzaamaan tijd om terug te gaan naar het motel. Hapje eten. Boterhammetjes met verse ham. Lekker! Morgenochtend krijgen we een continentaal ontbijt. Ik ben benieuwd.
We hebben voor morgen tot en met vrijdag een huisje geboekt in Hervey Bay.
Wordt dus weer vervolgd!